Archive Page 2

24
九月
09

Purification Bathroom

Jun Yasumoto designer

clip_image001

Phyto-Purification Bathroom

 Using a natural filtering principle called phyto-purification, the bathroom becomes a mini-eco-system by recycling and regenerating the wastewater.

The water from the shower and the washbasin is filtered through an organic system before being re-used.

Phyto-purification is a natural water-recycling process which is commonly used in ecological purification systems.

廣告
24
九月
09

Matchbox / Allard Architecture

15.Apr 2009

By Nico Saieh — Filed under: Featured , Hotels and Restaurants , Offices , Allard Architecture, Concrete, Mixed Use, Netherlands, Prefabricated

436820110_76-matchbox-090211-01-a4-allard-architecture-528x373

Allard Architects shared with us Matchbox, their latest building in Amsterdam, The Netherlands, that just got approved by the Amsterdam Aesthetics Committee. Completion expected for December 2010.

Architect’s description and more images after the break.704561843_section-528x440

The Matchbox building will be made of prefabricated concrete. The bent faces of the cantilevering boxes are constructed in prefabricated concrete walls. The hang not on a structural core but on the structural shear walls. This effect completes shape of the stacked boxes. Use of steel in this building structure is minimised. Except the internal light non-structural walls have a galvanized steel finish. In their interior this enabling tenants to use the wall to pin up their work using magnets. The black frames around the boxes are constructed in folded aluminium elements glued on stiff insulation. Frames are shoved over the edges of the concrete floor. All the other grey coloured exterior surfaces are sealed with a seamless Poly-Urethane finish, spray on.

1222025071_76-matchbox-model-080826-04-allard-architecture-528x351

The project got slightly slowed down by the financial issues last autumn. But at this moment, due to private investors’ faith, the process is fully ongoing. This positive faith was created by good control concerning the building costs, lowering the costs for future rent. City councillors and the local project office ‘Noordwaarts’ for the neighbourhood showed many positive responses, wanting the Matchbox to boost up the energy in the area. All to keep supporting the creative industries in this trendy neighbourhood. Remarkable is the fact that the Amsterdam committee for building aesthetics recently approved the whole plan for the Matchbox building, including its cantilevers. Building completion is expected on December 2010.

Credits:

Everything in this process is kept within its limits also the advisors’ team, all to keep on going and realize this extraordinary project in Amsterdam. Dutch companies as Van Rossum is on structural engineering, DGMR and LaRotonda are responsible for building regulations. The Allard Architecture office is based in Amsterdam. Allard’s co-workers in the architectural team are Jurriën Boon, Daniël Bakker and Cruz Garcia Santiago.

Gross Floor Area: 6,400 sqm
Bldg. Scale: 22 business units between 80 sqm and 250 sqm Rooftop restaurant with rooftop terrace.
Building Cost Estimate: €7.040.000
Design Team : Allard Meine Jansen- bna- architect director, Jurriën Boon-project Architect, Daniël Baker-technical manager, Cruz Garcia Santiago, Jennifer Gauthier, Roderick van der Weiden, Jeroen Linnenbank, Jan Nauta
Design Office: Allard Architecture b.v.
Structure: Van Rosssum Raadgevende Ingenieurs
Max.Height: 24m
parking lots: Parking garage 1,150 m² (40 parking spaces)
Exterior Finish: Seamless Sprayed Polyurethane
Completion period: December 2010 

24
九月
09

National Library in Astana, Kazakhstan / BIG

25.Aug 2009

By David Basulto — Filed under: Awarded Competitions , Featured , Museums and Libraries , BIG, Kazakhstan

1251251527-anl-rendering-07-528x368

BIG was recently awarded with the first prize on an open international design competition for  Kazakhstan’s new National Library in Astana.

The new building has an area of  33.000 sqm, arranged as a continuous circulation on a Möbius Strip, as the result of 2 interlocking structures: the perfect circle and the public spiral. The sections (see below) clearly show how the horizontal program shifts to a vertical configuration,  combining vertical hierarchy, horizontal connectivity and diagonal view lines. The skin, which changes from wall to roof as the strip develops. It sounds a bit complicated, but the sections and diagrams explain this pretty well, and you can get the idea on how the spaces and diagonal views relate on the renderings. In short words, a clear lineal organization (ideal for an archive, library) is mixed with an infinite loop.

“What is a library but an efficient archive of books… and a path for the public to reach them” (Thomas Christoffersen, Project Leader)

This shape also looks forward to become a symbol for the nation: “the circle, the rotunda, the arch and the yurt are merged into the form of a Moebius strip. The clarity of the circle, the courtyard of the rotunda, the gateway of the arch and the soft silhouette of the yurt are combined to create a new national monument appearing local and universal, contemporary and timeless, unique and archetypal at the same time” (Bjarke Ingels).

But once again, BIG diagram´s are way better to explain this than my words. See the diagrams, sections and renderings after the break: 

BIG was recently awarded with the first prize on an open international design competition for  Kazakhstan’s new National Library in Astana.

The new building has an area of  33.000 sqm, arranged as a continuous circulation on a Möbius Strip, as the result of 2 interlocking structures: the perfect circle and the public spiral. The sections (see below) clearly show how the horizontal program shifts to a vertical configuration,  combining vertical hierarchy, horizontal connectivity and diagonal view lines. The skin, which changes from wall to roof as the strip develops. It sounds a bit complicated, but the sections and diagrams explain this pretty well, and you can get the idea on how the spaces and diagonal views relate on the renderings. In short words, a clear lineal organization (ideal for an archive, library) is mixed with an infinite loop.

“What is a library but an efficient archive of books… and a path for the public to reach them” (Thomas Christoffersen, Project Leader)

This shape also looks forward to become a symbol for the nation: “the circle, the rotunda, the arch and the yurt are merged into the form of a Moebius strip. The clarity of the circle, the courtyard of the rotunda, the gateway of the arch and the soft silhouette of the yurt are combined to create a new national monument appearing local and universal, contemporary and timeless, unique and archetypal at the same time” (Bjarke Ingels).

But once again, BIG diagram´s are way better to explain this than my words. See the diagrams, sections and renderings after the break:

1251243890-anl-2-typology-528x110

Typology

1251243885-anl-1-diagrams-short-hor-528x164

Diagram 

 1251243895-anl-3-buildup-hor-528x189

Program

 1251243907-anl-5-circulation-528x96

Circulations

1251243951-anl-ecotect-528x211

6th floor plan

 1251243980-anl-section-2-ru-528x288

 North-south section 

1251243992-anl-section-ru-528x243

Architect: BIG
Client: Kazakhstan Presidential Office
Collaborators: ARUP AGU
Size: 33.000 M2
Location: Astana, Kazakhstan
Partner-in-Charge: Bjarke Ingels
Project Leader: Thomas Christoffersen
Team: Amy Campbell, Jakob Henke, Johan Cool, Jonas Barre, Daniel Sundlin

24
九月
09

Solar Forest Charging System for Parking Lots

by Mike Chino, 07/27/09

solarforest-lead02

Although electric vehicle use is on the rise, we’re certainly not out of the woods yet in terms of providing them with a steady supply of clean energy – that’s why designer Neville Mars has conceived of an incredible EV charging station that takes the form of an evergreen glade of solar trees. His photovoltaic grove serves a dual function, acting as a go-to source for clean renewable energy while providing a shady spot for cars to park as they charge.

solar-forest02

Each of the trees in Neville Mars’s solar forest is composed of a set of photovoltaic leaves mounted on an elegantly branching poll. The base of each trunk features an power outlet that can be used to juice up your eco ride as you run errands.

Neville told Inhabitat that the tree and leaf design wasn’t a goal but came naturally as they tried to maximize the shaded surface that the structures provide. Although the efficiency of overlapping photovoltaic panels initially raised some concerns, Neville went on to explain that the leaves rotate with the sun to ensure maximum efficiency. The solar forest is certainly an aesthetic step up from your standard sun-baked concrete parking lot, and serves as great inspiration for integrating solar technology with natural forms. 

24
九月
09

[紐奧良重建] 荷蘭人出的主意

2005年八月,Katrina颶風過後,百分之八十的紐奧良土地嚴重淹水,造成重大傷亡。要不要重建?那些地方要重建?如何重建?成為全世界關注的焦點,重建的議題涉及都市空間的整體規劃,因此從去年災難發生後,不少規劃設計專業者投入了重建的討論及實務工作中。一直以來,荷蘭的國家發展與水患議題密切,荷蘭的空間規劃設計專業者也站出來為紐奧良的未來出主意。

1 繼續閱讀 ‘[紐奧良重建] 荷蘭人出的主意’

24
九月
09

三個英國的生態建築案例

2案例 一:Beddington Zero Energy Development (BedZED)

http://www.bedzed.org.uk/index.htm

(照片來自於 Goolge Search)
這個是一個包含了住宅及辦公室的開發案,位於倫敦南方的沒落城鎮Beddington。從案名可知計畫主要的環境標的在於減低能源使用,不但有許多節能的設計,且所有的能源供應都來自於再生能源(renewable energy), 繼續閱讀 ‘三個英國的生態建築案例’

24
九月
09

對環境不會造成負擔的酷椅子 The Think® Chair

143aa5752e64d0這張椅子很酷。不但外型順眼,而且坐起來非常舒服,這幾天辦公室放了幾張這樣的椅子讓大家試坐,我試用了兩天,愛不釋「股」,這張椅子價格不便宜,但我很想要以行動想要支持這麼優秀的設計。不過,市面上又符合人體工學又酷的椅子何其多,這張椅子到底有什麼特別的地方呢?除了優異的外型和功能,它是一張貨真價實對環境造成最小負擔的環保椅。 繼續閱讀 ‘對環境不會造成負擔的酷椅子 The Think® Chair’




九月 2017
« 十月    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

最高評分