Archive for the 'future design (picture & link)' Category

24
九月
09

Invading the Vintage

July 15, 2009 · 4 Comments

What do you think?

Invading the Vintage is a series where Franco Brambilla takes brilliantly retro photographs and forces them into the ‘future’. Ok so it is not exactly like, that but you will understand what I mean by looking at the images. I love these but of course it is hard to seeing them without referencing Meatscapes in my mind. Maybe it is originality which is now retro?

751891213610722

751891213611704

751891213611805

751891213611757

751891213611728

751891213611780

Categories: Just strange
Tagged: invading, the, vintage

24
九月
09

Purification Bathroom

Jun Yasumoto designer

clip_image001

Phyto-Purification Bathroom

 Using a natural filtering principle called phyto-purification, the bathroom becomes a mini-eco-system by recycling and regenerating the wastewater.

The water from the shower and the washbasin is filtered through an organic system before being re-used.

Phyto-purification is a natural water-recycling process which is commonly used in ecological purification systems.

24
九月
09

Matchbox / Allard Architecture

15.Apr 2009

By Nico Saieh — Filed under: Featured , Hotels and Restaurants , Offices , Allard Architecture, Concrete, Mixed Use, Netherlands, Prefabricated

436820110_76-matchbox-090211-01-a4-allard-architecture-528x373

Allard Architects shared with us Matchbox, their latest building in Amsterdam, The Netherlands, that just got approved by the Amsterdam Aesthetics Committee. Completion expected for December 2010.

Architect’s description and more images after the break.704561843_section-528x440

The Matchbox building will be made of prefabricated concrete. The bent faces of the cantilevering boxes are constructed in prefabricated concrete walls. The hang not on a structural core but on the structural shear walls. This effect completes shape of the stacked boxes. Use of steel in this building structure is minimised. Except the internal light non-structural walls have a galvanized steel finish. In their interior this enabling tenants to use the wall to pin up their work using magnets. The black frames around the boxes are constructed in folded aluminium elements glued on stiff insulation. Frames are shoved over the edges of the concrete floor. All the other grey coloured exterior surfaces are sealed with a seamless Poly-Urethane finish, spray on.

1222025071_76-matchbox-model-080826-04-allard-architecture-528x351

The project got slightly slowed down by the financial issues last autumn. But at this moment, due to private investors’ faith, the process is fully ongoing. This positive faith was created by good control concerning the building costs, lowering the costs for future rent. City councillors and the local project office ‘Noordwaarts’ for the neighbourhood showed many positive responses, wanting the Matchbox to boost up the energy in the area. All to keep supporting the creative industries in this trendy neighbourhood. Remarkable is the fact that the Amsterdam committee for building aesthetics recently approved the whole plan for the Matchbox building, including its cantilevers. Building completion is expected on December 2010.

Credits:

Everything in this process is kept within its limits also the advisors’ team, all to keep on going and realize this extraordinary project in Amsterdam. Dutch companies as Van Rossum is on structural engineering, DGMR and LaRotonda are responsible for building regulations. The Allard Architecture office is based in Amsterdam. Allard’s co-workers in the architectural team are Jurriën Boon, Daniël Bakker and Cruz Garcia Santiago.

Gross Floor Area: 6,400 sqm
Bldg. Scale: 22 business units between 80 sqm and 250 sqm Rooftop restaurant with rooftop terrace.
Building Cost Estimate: €7.040.000
Design Team : Allard Meine Jansen- bna- architect director, Jurriën Boon-project Architect, Daniël Baker-technical manager, Cruz Garcia Santiago, Jennifer Gauthier, Roderick van der Weiden, Jeroen Linnenbank, Jan Nauta
Design Office: Allard Architecture b.v.
Structure: Van Rosssum Raadgevende Ingenieurs
Max.Height: 24m
parking lots: Parking garage 1,150 m² (40 parking spaces)
Exterior Finish: Seamless Sprayed Polyurethane
Completion period: December 2010 

24
九月
09

National Library in Astana, Kazakhstan / BIG

25.Aug 2009

By David Basulto — Filed under: Awarded Competitions , Featured , Museums and Libraries , BIG, Kazakhstan

1251251527-anl-rendering-07-528x368

BIG was recently awarded with the first prize on an open international design competition for  Kazakhstan’s new National Library in Astana.

The new building has an area of  33.000 sqm, arranged as a continuous circulation on a Möbius Strip, as the result of 2 interlocking structures: the perfect circle and the public spiral. The sections (see below) clearly show how the horizontal program shifts to a vertical configuration,  combining vertical hierarchy, horizontal connectivity and diagonal view lines. The skin, which changes from wall to roof as the strip develops. It sounds a bit complicated, but the sections and diagrams explain this pretty well, and you can get the idea on how the spaces and diagonal views relate on the renderings. In short words, a clear lineal organization (ideal for an archive, library) is mixed with an infinite loop.

“What is a library but an efficient archive of books… and a path for the public to reach them” (Thomas Christoffersen, Project Leader)

This shape also looks forward to become a symbol for the nation: “the circle, the rotunda, the arch and the yurt are merged into the form of a Moebius strip. The clarity of the circle, the courtyard of the rotunda, the gateway of the arch and the soft silhouette of the yurt are combined to create a new national monument appearing local and universal, contemporary and timeless, unique and archetypal at the same time” (Bjarke Ingels).

But once again, BIG diagram´s are way better to explain this than my words. See the diagrams, sections and renderings after the break: 

BIG was recently awarded with the first prize on an open international design competition for  Kazakhstan’s new National Library in Astana.

The new building has an area of  33.000 sqm, arranged as a continuous circulation on a Möbius Strip, as the result of 2 interlocking structures: the perfect circle and the public spiral. The sections (see below) clearly show how the horizontal program shifts to a vertical configuration,  combining vertical hierarchy, horizontal connectivity and diagonal view lines. The skin, which changes from wall to roof as the strip develops. It sounds a bit complicated, but the sections and diagrams explain this pretty well, and you can get the idea on how the spaces and diagonal views relate on the renderings. In short words, a clear lineal organization (ideal for an archive, library) is mixed with an infinite loop.

“What is a library but an efficient archive of books… and a path for the public to reach them” (Thomas Christoffersen, Project Leader)

This shape also looks forward to become a symbol for the nation: “the circle, the rotunda, the arch and the yurt are merged into the form of a Moebius strip. The clarity of the circle, the courtyard of the rotunda, the gateway of the arch and the soft silhouette of the yurt are combined to create a new national monument appearing local and universal, contemporary and timeless, unique and archetypal at the same time” (Bjarke Ingels).

But once again, BIG diagram´s are way better to explain this than my words. See the diagrams, sections and renderings after the break:

1251243890-anl-2-typology-528x110

Typology

1251243885-anl-1-diagrams-short-hor-528x164

Diagram 

 1251243895-anl-3-buildup-hor-528x189

Program

 1251243907-anl-5-circulation-528x96

Circulations

1251243951-anl-ecotect-528x211

6th floor plan

 1251243980-anl-section-2-ru-528x288

 North-south section 

1251243992-anl-section-ru-528x243

Architect: BIG
Client: Kazakhstan Presidential Office
Collaborators: ARUP AGU
Size: 33.000 M2
Location: Astana, Kazakhstan
Partner-in-Charge: Bjarke Ingels
Project Leader: Thomas Christoffersen
Team: Amy Campbell, Jakob Henke, Johan Cool, Jonas Barre, Daniel Sundlin

24
九月
09

Solar Forest Charging System for Parking Lots

by Mike Chino, 07/27/09

solarforest-lead02

Although electric vehicle use is on the rise, we’re certainly not out of the woods yet in terms of providing them with a steady supply of clean energy – that’s why designer Neville Mars has conceived of an incredible EV charging station that takes the form of an evergreen glade of solar trees. His photovoltaic grove serves a dual function, acting as a go-to source for clean renewable energy while providing a shady spot for cars to park as they charge.

solar-forest02

Each of the trees in Neville Mars’s solar forest is composed of a set of photovoltaic leaves mounted on an elegantly branching poll. The base of each trunk features an power outlet that can be used to juice up your eco ride as you run errands.

Neville told Inhabitat that the tree and leaf design wasn’t a goal but came naturally as they tried to maximize the shaded surface that the structures provide. Although the efficiency of overlapping photovoltaic panels initially raised some concerns, Neville went on to explain that the leaves rotate with the sun to ensure maximum efficiency. The solar forest is certainly an aesthetic step up from your standard sun-baked concrete parking lot, and serves as great inspiration for integrating solar technology with natural forms. 

23
九月
09

Urban Skyscraper Farms

ecological-skyscraper

繼續閱讀 ‘Urban Skyscraper Farms’

23
九月
09

永續城市

1

阿拉伯聯合大公國繼多項獨步全球的建設計畫後,正著手打造全世界第一個位於沙漠內的「永續城市」。這個名為「馬斯達爾」(Masdar,意為源頭)的環保城,預計可供五萬人 居住,電力都來自太陽能,市內沒有汽車,完全仰賴大眾運輸。這個城市的設計二十一日在阿布達比所舉行的世界未來能源高峰會上正式對外公開。
馬斯達爾城位於阿布達比近郊,佔地七平方公里,夏季最高氣溫可達攝氏五十度,而且沒有自主水源、土壤或其他動物。如何在這片不毛之地憑空造鎮,而且符合零碳排放的環保概念,將是人類建築史上的一大挑戰。
負責這項計畫的是英國建築師諾曼.福斯特,事務所的資深合夥人伊凡登表示,興建初期將利用一座大型太陽能發電廠提供電力,最終目標是等待太陽能轉換科技成熟,讓佔全城八十%屋頂面積的太陽能板完全取代電廠,達成自主供電的目標。
都市發展 阿布達比與杜拜較勁
繼續閱讀 ‘永續城市’




五月 2017
« 十月    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

最高評分