24
九月
09

Matchbox / Allard Architecture


15.Apr 2009

By Nico Saieh — Filed under: Featured , Hotels and Restaurants , Offices , Allard Architecture, Concrete, Mixed Use, Netherlands, Prefabricated

436820110_76-matchbox-090211-01-a4-allard-architecture-528x373

Allard Architects shared with us Matchbox, their latest building in Amsterdam, The Netherlands, that just got approved by the Amsterdam Aesthetics Committee. Completion expected for December 2010.

Architect’s description and more images after the break.704561843_section-528x440

The Matchbox building will be made of prefabricated concrete. The bent faces of the cantilevering boxes are constructed in prefabricated concrete walls. The hang not on a structural core but on the structural shear walls. This effect completes shape of the stacked boxes. Use of steel in this building structure is minimised. Except the internal light non-structural walls have a galvanized steel finish. In their interior this enabling tenants to use the wall to pin up their work using magnets. The black frames around the boxes are constructed in folded aluminium elements glued on stiff insulation. Frames are shoved over the edges of the concrete floor. All the other grey coloured exterior surfaces are sealed with a seamless Poly-Urethane finish, spray on.

1222025071_76-matchbox-model-080826-04-allard-architecture-528x351

The project got slightly slowed down by the financial issues last autumn. But at this moment, due to private investors’ faith, the process is fully ongoing. This positive faith was created by good control concerning the building costs, lowering the costs for future rent. City councillors and the local project office ‘Noordwaarts’ for the neighbourhood showed many positive responses, wanting the Matchbox to boost up the energy in the area. All to keep supporting the creative industries in this trendy neighbourhood. Remarkable is the fact that the Amsterdam committee for building aesthetics recently approved the whole plan for the Matchbox building, including its cantilevers. Building completion is expected on December 2010.

Credits:

Everything in this process is kept within its limits also the advisors’ team, all to keep on going and realize this extraordinary project in Amsterdam. Dutch companies as Van Rossum is on structural engineering, DGMR and LaRotonda are responsible for building regulations. The Allard Architecture office is based in Amsterdam. Allard’s co-workers in the architectural team are Jurriën Boon, Daniël Bakker and Cruz Garcia Santiago.

Gross Floor Area: 6,400 sqm
Bldg. Scale: 22 business units between 80 sqm and 250 sqm Rooftop restaurant with rooftop terrace.
Building Cost Estimate: €7.040.000
Design Team : Allard Meine Jansen- bna- architect director, Jurriën Boon-project Architect, Daniël Baker-technical manager, Cruz Garcia Santiago, Jennifer Gauthier, Roderick van der Weiden, Jeroen Linnenbank, Jan Nauta
Design Office: Allard Architecture b.v.
Structure: Van Rosssum Raadgevende Ingenieurs
Max.Height: 24m
parking lots: Parking garage 1,150 m² (40 parking spaces)
Exterior Finish: Seamless Sprayed Polyurethane
Completion period: December 2010 

廣告

0 Responses to “Matchbox / Allard Architecture”



  1. 發表迴響

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s


九月 2009
« 八月   十月 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

最高評分


%d 位部落客按了讚: